Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού

Στις 30 Ιούνη οι εργαζόμενοι σερβιτόροι-μάγειροι απεργούν. Η εργοδοσία στον κλάδο του επισιτισμού, στη «βαριά βιομηχανία» της Θεσσαλονίκης, εδώ και πάρα πολλά χρόνια βασίζει τη κερδοφορία της στη φτηνή, ευέλικτη και «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία χιλιάδων νέων ανθρώπων. Μεροκάματα χωρίς την στοιχειώδη κάλυψη συμβάσεων εργασίας, δουλεία με την ώρα, απλήρωτες υπερωρίες, ορθοστασία και εργοδοτική τρομοκρατία είναι, κάποιες μόνο, από τις εργασιακές συνθήκες που οι εργαζόμενοι του κλάδου αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους.

Τα αφεντικά, αποθρασυνόμενα από τον αντεργατικό μεσαίωνα που επιβάλλουν κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ, επιδιώκουν την υποταγή σε αυτές τις συνθήκες, όλων των κλάδων εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στα βιβλιοπωλεία και στις αποθήκες βιβλίου και χάρτου στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του σωματείου στον κλάδο και την απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει, την Τετάρτη 30 Ιούνη στις 13.00 στη Καμάρα.

Ο αγώνας του επισιτισμού, ο αγώνας στο Banquet, στο Barθelonica και τα άλλα καταστήματα του κλάδου, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Είναι αγώνας για την ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας. Είναι αγώνας για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία, στην αξιοπρεπή ζωή. Για να μοιραστούμε τον αγώνα, για να μην μοιραστούμε την ήττα.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου & Χάρτου νομού Θεσσαλονίκης