Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της εταιρίας ΚΟΝΤΙ

 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της εταιρείας ΚΟΝΤΙ, που εδρεύει στη Β’ ΒΙΠΕ Βελεστίνου (Βόλος), θυγατρική της πολυεθνικής ArcelorMittal, και οι οποίοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα εδώ και τρεις μήνες.

Η ανανέωση των διαθεσιμοτήτων (2+1 μήνες, μέχρι 18 Νοέμβρη),  συνοδεύτηκε με το εκβιαστικό δίλημμα των 60 απολύσεων (περίπου 50% του εργατικού δυναμικού) ή του οριστικού λουκέτου του εργοστασίου.

Για άλλη μία φορά άλλη μία εργοδοσία έρχεται εκβιαστικά να προβάλει το δίλημμα υποταγή ή ανεργία. Έκανε σχέδια όμως χωρίς να υπολογίσει όλους εμάς.

Η απόφαση του εργοστασιακού σας σωματείου και όλων των εργαζομένων να αγωνιστούν δυναμικά για την διατήρηση των θέσεων εργασίας και να αποτρέψει με αποφασιστικότητα οποιαδήποτε σκέψη της εργοδοσίας για λουκέτο στο εργοστάσιο, δεν μπορεί παρά να μας βρίσκει δίπλα σας και απέναντι στα όποια σχέδια της εργοδοσίας .

Η απόρριψη των εκβιαστικών διλημμάτων μας βρίσκει και θα μας βρίσκει πάντοτε αλληλέγγυους. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την κρίση τους και δεν πρόκειται να την πληρώσουμε.

Η μαζική δράση των εργατών σε όλους τους χώρους δουλειάς ενάντια στις απολύσεις, τις περικοπές μισθών, δώρων και συντάξεων, τα ελαστικά ωράρια, την ανεργία, είναι ένα ακόμη μέσο που θα μας βοηθήσει να πάρουμε πίσω ότι μας ανήκει. Οι εργάτες, οι άνεργοι, οι φοιτητές , οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι στη Γαλλία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες μας έδειξαν το δρόμο της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Δεν έχουμε παρά να τον ακολουθήσουμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1.Καμία απόλυση

2.Καμία διαθεσιμότητα

3.Καμία ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων –  Όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων

4.Κανένα λουκέτο σε κανένα εργοστάσιο

5.Άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου της ΚΟΝΤΙ

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργατών στη σημερινή κρίση.

Θεσσαλονίκη 22.11.2010