Aποκλεισμός Τοdaylicious Καμάρας, απεργία 10 Φλεβάρη 2012

Κείμενο που μοιραζόταν κατά την διάρκεια του αποκλεισμού:

Σήμερα είναι μέρα Γενικής Απεργίας. Ξέρουμε ότι, στον ιδιωτικό τομέα, η συνθήκη της ανασφάλιστης εργασίας καθιστά αρκετά δύσκολο το να απεργήσεις. Στον κλάδο του επισιτισμού, όπου το “δουλεύουμε μαύρα” είναι κανόνας, και με την προσωρινότητα να βασιλεύει, ειδικά αυτούς τους καιρούς των απανωτών μνημονίων, που οι μισθοί και οι συντάξεις εξατμίζονται, η απεργία ισοδυναμεί με σίγουρη απόλυση.

Πόσο μάλλον, όταν οι καφετέριες και τα φαγάδικα γύρω από τις “απεργιακές συγκεντρώσεις” θησαυρίζουν τις ημέρες των απεργιών. Ας σκεφτούμε με ποιανού τις πλάτες και το πορτοφόλι γίνεται αυτό. Η σερβιτόρα και ο μπάρμαν, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν εύκολα να απεργήσουν, τις ημέρες των απεργιών, που δουλεύουν εξυπηρετώντας τους υπόλοιπους απεργούς, γίνονται πατίνι, επειδή οι απεργοί αποφάσισαν να πιουν τον καφέ τους δίπλα στη συγκέντρωση (!).

Αυτή τη συνθήκη προσπαθούμε να καταδείξουμε με τη συγκεκριμένη δράση. Οι πιάτσες των μαγαζιών του επισιτισμού δε θα ασχοληθούν ποτέ με τις Γενικές Απεργίες αν δε δείξουμε την ελάχιστη ένδειξη ταξικής αλληλεγγύης στους εργαζόμενους και εργαζόμενες που δεν μπορούν να απεργήσουν. Τις μέρες των απεργιών  προσπαθούμε να σταματήσουμε την παραγωγή. Πρέπει, όμως, να προσπαθούμε να σταματάμε και να καταναλώνουμε, επειδή η υπεραξία παράγεται μέσω της εργασίας μας και πραγματώνεται μέσω της κατανάλωσης! Δεν αρκεί να σταματάμε την παραγωγή στη δουλειά μας και μόνο. Για να σπάσουμε τον κύκλο παραγωγής, των υπηρεσιών και της κατανάλωσης, πρέπει να σπάσουμε τον κύκλο που συνδέει τις επιθυμίες μας σαν πελάτες με την αδιαλλαξία των αφεντικών απέναντι στο προσωπικό τους. Αν εμείς οι ίδιοι σαμποτάρουμε τα μαγαζιά αυτά τις απεργιακές ημέρες, όσοι και όσες δουλεύουν στον επισιτισμό δε θα είναι πια μόνοι τους απέναντι στον εργοδότη.

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στον εκφοβισμό των αφεντικών
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ σε όλους τους χώρους εργασίας
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μεταξύ των εργαζομένων

Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων Θεσ/νίκης
(και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού)

Για επικοινωνία με το σωματείο:
https://ssmthess.espivblogs.net
e-mail: swmateioservitorwn@yahoo.gr
τηλέφωνο:6957412529

Συνέλευση του Σωματείου, κάθε Δευτέρα 4:00 μ.μ. στη Μόδη 1