Αντιφασιστική πορεία στην Τούμπα, 2 Φλεβάρη

Το αφεντικό της ταβέρνας «Ψαρού», στην Τούμπα, Μυκόνου 10, θεώρησε σκόπιμο να «φιλοξενήσει» πριν μερικές μέρες μια επίσημη μάζωξη των χρυσαυγιτών. Για εμάς λοιπόν, όταν από το αφεντικό τους δίνεται χώρος, βήμα και λόγος, είτε γιατί συμφωνεί πολιτικά, είτε γιατί θέλει να αυξήσει το κέρδος του βάση του σκεπτικού «έλα μωρέ, να βγάλω κάνα φράγκο ήθελα»,  δεν είναι μια οποιαδήποτε σύναξη. Είναι μια συγκεκριμένη επιλογή η οποία δεν θα μπορούσε να μην απαντηθεί από οποιοδήποτε υποκείμενο επιλέγει να αγωνίζεται και να στέκεται απέναντι στον κοινωνικό εκφασισμό.

 Απέναντι  στην κοινή μας εκμετάλλευση ως εργαζόμενες/οι, κι ενώ οι φασίστες εμφανίζονται ως νέοι δουλέμποροι, «διαμεσολαβώντας» για όλο και πιο υποτιμημένη εργασία, εμείς προτάσσουμε τις κοινότητες αγώνα στη βάση των αναγκών μας, ψάχνοντας αυτά που μας συνδέουν και όχι διαχωρισμούς όπως το φύλο ή η εθνικότητα.

 Αν δεν υπερασπιστούμε στους χώρους εργασίας μας τους μετανάστες/τριες συναδέλφους μας που είναι πιο ευάλωτοι/ες στην εκμετάλλευση (οικονομική, σεξουαλική κλπ), αύριο τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα για εμάς. Αν αφήσουμε σήμερα ελεύθερο το πεδίο για την επέλαση των φασιστών ή δε σταθούμε δίπλα σε όσους/ες αγωνίζονται, αύριο η κρατική και παρακρατική καταστολή θα έρθει πολύ χειρότερη. Και γι’ αυτό:

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Αντιφασιστική πορεία στην Τούμπα,

Σάββατο 2 Φλεβάρη, 12:00,

Πλατεία Άγιου Θεράποντα.