Πορεία για το “Ζωή και Κότα”

ΠΟΡΕΙΑ,

ΠΕΜΠΤΗ 04.07,

18:00, ΚΑΜΑΡΑ

Στις 27/5 τα αφεντικά ανακοινώνουν στους διανομείς τις απολύσεις τους. Από τότε έχει ξεκινήσει ένας αγώνας με το σωματείο, την πρωτοβουλία αλληλεγγύης και άλλους/ες αλληλέγγυους/ες με συνεχείς παρεμβάσεις έξω από το εν λόγω κατάστημα.

Η καταγγελία των εργαζομένων στην επιθεώρηση εργασίας, σε συνδυασμό με τις  συνεχείς παρεμβάσεις έξω από το κατάστημα, είχε ως αποτέλεσμα την υιοθέτηση πρακτικών ‘νύχτας’ από τη μεριά των αφεντικών και όχι προτάσεων ή λύσεων ανάλογες των εργατικών διεκδικήσεων. Σε πρώτη φάση τοποθετήθηκε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης έξω από το κατάστημα με σκοπό την καταγραφή  των κινητοποιήσεων, των εργαζομένων και των αλληλέγγυων, καθώς και τη μετέπειτα στοχοποίησή τους. Παράλληλα, κατέθεταν συνεχώς εκδικητικά ψευδείς μηνύσεις εις βάρος των  εργαζομένων με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ένας από τους 3 απολυμένους στις 20 Ιούνη. Όταν τέλος, κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων, τα αφεντικά κάλεσαν την αστυνομία  να καταστείλει τις κινητοποιήσεις και αυτή δεν επενέβη επίσημα, κατέφυγαν σε μπράβους και άλλου είδους  προστάτες (εμφανής παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής), με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την καταστολή του εργατικού τους αγώνα.

Από την πλευρά μας, σαν σωματείο στον επισιτισμό, στα πλαίσια των επιλογών μας να λειτουργούμε ισότιμα και ταξικά στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων. Η οργάνωση στους χώρους εργασίας μας και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας είναι υπόθεση όλων των -επισφαλών και όχι μόνο- εργαζόμενων στον κλάδο αυτό. Ενάντια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και στην υποτίμηση της εργασίας μας .

Η αφίσα της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης: