Ενημέρωση από την απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία στις 17/7 στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 17 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν απεργιακοί αποκλεισμοί και πορεία ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία στη Θεσσαλονίκη. Οι αποκλεισμοί, με τη συμμετοχή 60 συντρόφων και συντροφισσών πραγματοποιήθηκαν στο ZARA, στο MARKS and SPENCER, στο PIN UP, στο Stradivarius, στο Migato, στο Παπανικολάου shoes και στα οπτικά ΦΑΣΜΑ.

Παρά τις κανιβαλλιστικές τάσεις νοικοκυραίων οι οποία τελικά δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους και οι οποίες αντιμετωπίστηκαν κατάλληλα από την περιφρούρηση, η παρέμβαση ήταν πετυχημένη και όχι μόνο για το πρακτικό της αποτέλεσμα.

Κυρίως για τις σχέσεις που αρχίζουν και αναπτύσσονται με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα εμπορικά καταστήματα. Ως ζητούμενο πλέον τίθεται, το σπάσιμο της ανάθεσης, η ολοένα και πιο έντονη συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων στους αποκλεισμούς (σε κάποια καταστήματα κάθισαν εμφανώς μαζί μας πίσω από το πανό που απέκλειε την είσοδο) αλλά κυρίως στην από τα κάτω συμμετοχή και οργάνωση των επόμενων απεργιών, τις οποίες η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων συνεχίζει να καλεί 2-3 μέρες πριν, ακόμα κι αν γνωρίζει από την αρχή του έτους τις Κυριακές με ανοιχτά τα καταστήματα.

Μετά τους αποκλεισμούς και την μικροφωνική που κράτησε ως τη 1, 150 περίπου άτομα (με τη στήριξη ευρωπαίων συντρόφων/ισσων που ήταν στην πόλη για το No border), πορευθήκαμε στην Τσιμισκή, στη Βενιζέλου και στην Νίκης και πραγματοποιήσαμε 20λεπτες παρεμβάσεις/αποκλεισμούς στο Πλαίσιο και στο βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία όπου μέλη του σωματείου υπαλλήλων βιβλίου-χάρτου Θεσσαλονίκης μοίρασαν κείμενα στους εργαζομένους.

Στους αποκλεισμούς και στην πορεία συμμετείχαν με πανό εκτός από τον Συντονισμό δράσης ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία και στα “απελευθερωμένα ωράρια”, η συνέλευση ταξικής αλληλεγγύης (ΣΣΜ, ΣΒΕΨΥΚΟΙ, ΣΒΕΧΑ, ΕΣΕ), η Αντεπίθεση των εργαζομένων στο εμπόριο και αναρχικές συλλογικότητες.

 

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΤΑ-ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

https://athens.indymedia.org/post/1561462/

IMG_20160717_104927