Χρονολόγιο δράσεων απεργίας 8/12/16

Ως Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας  συμμετείχαμε στην 24ωρη απεργία της 8/12/16. Τις προηγούμενες μέρες προπαγανδίσαμε την απεργία σε συναδέλφους εργαζόμενους σε περιοχές με δεκάδες μαγαζιά στην Θεσσαλονίκη  με κείμενο που αναφέρονταν στην απεργία  (κείμενο)  και με αφίσα σε περιοχές που βρίσκονται οι χώροι εργασίας μας.

 

Κατά την διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης  στην καμάρα μοιράσαμε  στους εργαζομένους του επισιτισμού που εργάζονταν εκείνη την ώρα, όπως  και  στην ευρύτερη περιοχή της Ροτόντας και της Ναβαρίνου αλλά και στους απεργούς ότι είναι ημέρα απεργίας σήμερα και ότι η θέση μας είναι στο δρόμο σήμερα για να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας  με αφορμή ακόμη και αυτές τις άκαπνες απεργίες που κηρύττει η ΓΣΕΕ. Στους απεργούς- πελάτες θυμίζουμε ότι εκείνη την μέρα δεν καταναλώνουμε,  αναγκάζοντας τους συνάδελφους μας που δουλεύουν εξαιτίας των εκβιασμών των αφεντικών, ούτε πριν αλλά ούτε και μετά το τέλος της πορείας. Απεργία δεν σημαίνει μόνο διαδηλώνω αλλά μπλοκάρω και την παραγωγή με όποιον τρόπο, ένας εκ τον οποίων είναι και η αποχή από την κατανάλωση εκείνη την μέρα.

 

Συμμετείχαμε στη πορεία με διακριτό μπλοκ, με κεντρικό σύνθημα στο πανό  ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ,μοιράζοντας  παράλληλα το απεργιακό κείμενο  και  φωνάζοντας συνθήματα, ακολουθώντας το δρομολόγιο της ανεξάρτητης ταξικής πορεία μαζί με το μπλοκ των εργατών της ΒΙΟΜΕ, του σωματείου βάσης εργαζομένων στον χώρο της ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, του καραβανιού αλληλεγγύης, της επιτροπής αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις σκουριές της Χαλκιδικής και πολιτικών συλλογικοτήτων της πόλης.

 

Η πορεία κατέληξε καμάρα  όπου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από το σωματείο και τα υπόλοιπα μπλοκ της πορείας  στην  επιχείρηση “Metro crepe station” όπου 5 ντελιβεράδες, κάποιοι μέλη του σωματείου, βρίσκονται σε εργατικό αγώνα  ζητώντας τα δεδουλευμένα τους και ένσημα.

 

Μέτα την παρέμβαση  πραγματοποιήθηκε  απεργιακή κουζίνα με ζωντανή ρεμπέτικη μουσική στο στέκι στη μόδι για την οικονομική ενίσχυση του σωματείου με την συμμετοχή  αρκετού κόσμου.

 

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση και μοίρασμα κείμενου για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας μαζί με τον «συντονισμό ενάντια στην κυριακάτικη αργία και στα απελευθερωμένα ωράρια» στους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα στην  τσιμισκή και στο κέντρο της πόλης  ενόψει της διαδήλωσης  την Κυριακή 11.12 που τα καταστήματα θα είναι ανοικτά .