ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 17/1 ΣΤΙΣ 9:00 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ “AromaLab”

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, στέκεται αλληλέγγυο στην απολυμένη εκδικητικά από την εταιρία “AromaLab”, Κ.Β., που διεκδικεί την επαναπρόσληψη της.

Η απόλυση της Κ.Β. ήταν αποτέλεσμα της άρνησης της να ασκεί καθήκοντα πέρα από αυτά της σύμβασης της και της αμφισβήτησης της διαρκούς απαίτησης του αφεντικού για τις καθαριότητες, υποστηρίζοντας πως αυτή δεν προκύπτει από σύμβαση της και δεν είναι στις αρμοδιότητες της αλλά και της προσπάθειας της να συνομιλήσει σχετικά με τους συναδέλφους της.

Με δυο λόγια, η Κ.Β. απολύθηκε για την προσπάθεια της να συνδικαλιστεί στο χώρο εργασίας της.

Παρόλο που η εργοδοσία άλλαξε στάση στην Επιθεώρηση Εργασίας υποστηρίζοντας πως η απόλυση έγινε για λόγους απόδοσης, η εκδικητικότητα της απόλυσης είναι ξεκάθαρη.

Για τους εργαζόμενους και εργαζόμενες που πρέπει να είναι πειθήνιοι, πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα για να βρουν ή να μη χάσουν τη δουλειά τους, να μη συνομιλούν με τους συναδέλφους τους αλλά να είναι ανταγωνιστικοί σε αυτούς, να βγάζουν τη δουλειά περισσότερων, να αμείβονται με μισθούς πείνας, να δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια, να θυσιάζονται στα εργατικά κάτεργα στο βωμό του κέρδους, να αποτελούν λάστιχα και πολυεργαλεία στα χέρια των εργοδοτών, να φοβούνται να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους γιατί θα απολυθούν, να μπορούν να απολυθούν ανάλογα με τις ορέξεις του κάθε εργοδότη και πάνω απ’ όλα να αποδεχθούν πως έτσι είναι τα πράγματα στον κόσμο που ζούμε.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ “AromaLab”

Στεκόμαστε στο πλευρό της απολυμένης Κ.Β. και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της για τα αυτονόητα.

Αντίσταση στους εκφοβισμούς των αφεντικών

Αυτοοργάνωση στους χώρους δουλειάς

Αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων

 

Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας