Κείμενο απάντηση στην ανάρτηση του εργοδότη του καφέ Babylon-Γέφυρα, στο facebook

Ανακοίνωση για την λάσπη που μοιράζει το αφεντικό των “Βabylon”  και “Γέφυρα” café στο facebook … ή αλλιώς όταν το ”αριστερό” μου αφεντικό μοιράζει απολύσεις, γίνεται ρουφιάνος και ύστερα μου λέει πως  φταίει ο αμερικάνος.

Το ”αριστερό”  αφεντικό των cafeé “Βabylon”  και “Γέφυρα” μέσω της προσωπικής του σελίδας  στο facebook αποφάσισε να αναβαθμίσει το ρόλο του και σε αυτόν του ρουφιάνου. Ανήρτησε ένα κατάπτυστο κείμενο με τα ονόματα των συναδέλφων μας εργαζομένων που απέλυσε με τον ισχυρισμό ότι είναι ανίκανοι να σερβίρουν και να φτιάχνουν καφέδες, ενώ συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι άλλοι τρεις πρώην εργαζόμενοι παρατήθηκαν και δεν απολύθηκαν από τον ίδιο . Αποφάσισε ως ρουφιάνος να φακελώσει δημόσια τους εργαζόμενους (ως ανίκανους και συνδικαλιστές)… Μια κίνηση την οποία θα ζήλευε ακόμη και το συνδικαλιστικό της ασφάλειας άλλων εποχών. Επίσης αναφέρεται στο σωματείο με εισαγωγικά, αμφισβητώντας την ύπαρξη του, αποκαλώντας το συμμορία, ρατσιστικό και άλλα, ξερνώντας λάσπη.

Δεν νομίζουμε ότι έχει νόημα να αποδείξει το Σωματείο Σερβιτόρων-Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού κεντρικής Μακεδονίας τι είναι και τι δεν είναι στο κάθε αφεντικό, πόσο μάλλον σε ένα “αριστερό” αφεντικό ρουφιάνο. Μάλλον θα πρέπει να μας εξηγήσει ο ίδιος πώς συνάδουν οι όροι αριστερός και αφεντικό. Άλλωστε τον ταξικό ρόλο του σωματείου στην κοινωνία τον μαρτυρούν οι αγώνες που έχει δώσει κόντρα στα αφεντικά της πόλης “αριστερά” και δεξιά και τα τσιράκια τους (μπράβους, αστυνομίες κλπ) και το ανάχωμα που αποτελεί στα σχέδια τους για την περαιτέρω εκμετάλλευση μας.

Αυτό που μας εξοργίζει περισσότερο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ευκολία με την οποία ένα “αριστερό” κατά τον ίδιο αφεντικό καταφεύγει μέσα στον πανικό του στις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αστυνομίες και τα πιο σιχαμένα τους κομμάτια οι κρατικές ασφάλειες σε όλο τον κόσμο, για να στοχοποιήσουν ανθρώπους που αγωνίζονται και αντιστέκονται όπως οι εργαζόμενοι συνάδελφοι μας στις επιχειρήσεις του.

Για το κόλπο των πολιτιστικών κέντρων που δεν είναι μαγαζιά αλλά έχουν και εργαζόμενους που μάλιστα θα πρέπει να δηλώνουν και εθελοντές, δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Αποτελούν επιχειρήσεις με κέρδη και αφεντικά και ως τέτοια θα τα αντιμετωπίζουμε μιας και απ’ ότι βλέπουμε οι συνάδελφοι μας εκεί “καλοπερνάνε”.

Οφείλουμε λοιπόν να ενημερώσουμε το “αριστερό” αφεντικό-ρουφιάνο των παραπάνω “πολιτιστικών κέντρων”-επιχειρήσεων Βαβυλωνία και Γέφυρα ότι στις μεθοδεύσεις της ασφάλειας και των ρουφιάνων της ο κόσμος της αριστεράς που επικαλείται έχει δώσει τις απαντήσεις του μέσα από αγώνες και θυσίες και καλά θα κάνει να ανοίξει κανένα βιβλίο ιστορίας πριν τον πιάνει στο στόμα του.

Του επιστρέφουμε λοιπόν τον οχετό και την βρωμιά που μοιράζει απλόχερα στο ιντερνέτ  στα μούτρα του με την υπόσχεση πως θα μας βρίσκει πάντα απέναντί του, ως αφεντικό μέχρι την κατάργηση της εκμετάλλευσης από άνθρωπο σε άνθρωπο και ως “αριστερός” και ρουφιάνος μέχρι να βρει την πραγματική του θέση στην ιστορία της αριστεράς και των αγώνων…

ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

 

Σωματείο Σερβιτόρων-Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού Θεσσαλονίκης/ Κεντρικής Μακεδονίας.