ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥ cafe ΓΕΦΥΡΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥ cafe ΓΕΦΥΡΑ
Το αφεντικό του cafe Γέφυρα, όλο αυτό το διάστημα μετά την απόλυση των τριών εργαζομένων κάνει φιλότιμη προσπάθεια να ρίξει λάσπη στον αγώνα μας και μάλιστα ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει μια χυδαία επίθεση και συκοφάντηση ως προς τις απολυμένες, το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων καθώς και στον κόσμο που είναι αλληλέγγυος στον αγώνα.
Μας κατονομάζει ρατσιστές, φασίστες και εκβιαστές ενώ σκόπιμα αποσιωπά το καθεστώς της μαύρης ανασφάλιστης ΚΑΤΑΜΑΥΡΗΣ εργασίας ,τα σεξιστικά σχόλια και συμπεριφορές και γενικότερα τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που επέβαλλε στα μαγαζιά του. Το ‘αριστερό’ αφεντικό-πολιτικός πρόσφυγας, λέγοντάς μας ρατσιστές, χρησιμοποιεί το μοναδικό όπλο που έχει για να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά αίτια του αγώνα που δεν είναι άλλα από την διεκδίκηση των δεδουλευμένων, όλων αυτών που δικαιούνταν και ποτέ δεν έφτασαν στα χέρια των απολυμένων.
O ρουφιάνος-ιδιοκτήτης του καφέ-φροντιστηρίου Γέφυρα που επιπλέον απαγόρευε τον συνδικαλισμό μες στα μαγαζιά του όπως επίσης και την επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων, ήταν αυτός που κατονόμασε δημόσια δύο από τους 5 απολυμένους της δεύτερής του επιχείρησης babylon cafe bar, απολύσεις που επίσης(όπως και στην Γέφυρα) προήλθαν από συλλογικές διεκδικήσεις εντός του εργασιακού χώρου. να σημειωθεί ότι και στην περίπτωση του babylon έλεγε ότι δεν χρωστάει αλλά τελικά όχι μόνο αναγνώρισε αλλά κατέβαλλε και τα δεδουλευμένα στο ακέραιο.
Όσο για τον ‘αγωνιστή’ Ερντάλ γκιουλέρ που υποστηρίζει ότι του επιτέθηκε κόσμος σε πορεία για τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές να απαντήσουμε ότι ουδέποτε χτυπήθηκε, απομακρύνθηκε γιατί σε μια πορεία με ταξικά χαρακτηριστικά και ΟΧΙ εθνικά, τα αφεντικά και οι ρουφιάνοι τους δεν έχουν θέση.
Είναι σημαντικό ακόμη να πούμε ότι όλο και περισσότεροι πελάτες αποχωρούν από το μαγαζί την ώρα της παρέμβασης και συντάσσονται μαζί μας.
Τέλος να διευκρινίσουμε ότι όλο τον κόσμο που έχει στοχοποιήσει αυτό το διάστημα όπως και το ευρύτερο κίνημα κάποτε τους αποκαλούσε συντρόφους αφού έχει επωφεληθεί κατά καιρούς είτε σε επίπεδο στήριξης είτε εκμεταλλευόμενος, χρόνια τώρα, όλες τις δομές αλληλεγγύης που έχουν δημιουργήσει(πχ τα αυτοοργανωμένα μαθήματα),με σκοπό να βγάλει κέρδος(δηλ τα φροντιστήρια που διατηρεί παράλληλα με τα bar υπό τον μανδύα ‘σεμιναρίων’ που δεν είναι τίποτα άλλο από επιχειρήσεις μηδενικού κόστους και αφορολόγητου κέρδους) .Και όλα αυτά κάτω από τον μανδύα ενός ‘πολιτιστικού κέντρου’ που είχε τους εργαζόμενους δηλωμένους σαν εθελοντές.
Αν η αλληλεγγύη που πρέπει να δείχνουμε στους πρόσφυγες που έγιναν αφεντικά και μας εκμεταλλεύονται για να πλουτίζουν, είναι να μην αντιστεκόμαστε και να σιωπούμε τότε μάλλον όσοι το κάνουν πρέπει να αναθεωρήσουν. Δεν μας ενδιαφέρει αν μιλάμε για μικρά ή μεγάλα αφεντικά, για δεξιά ή αριστερά, για έλληνες ή ξένους, για μας είναι ένας πόλεμος ταξικός.

ΔΩΣΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΖΑΜΠΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ