ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα των εργαζομένων στη  Μαλαματίνα. Οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν τον αγώνα τους εδώ και 6 εβδομάδες με 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις ως τις 15 Σεπτέμβρη, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων 15 εργαζομένων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και προστασία των δικαιωμάτων τους.

Στις 31/8 δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στο χώρο του εργοστασίου και επιτέθηκαν σε απεργούς και αλληλέγγυες/ους. Αφεντικά και μπάτσοι  προσπάθησαν να σπάσουν την απεργιακή περιφρούρηση αλλά και να καταστείλουν την απεργία τόσο μέσω τα βίας προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τους απεργούς όσο και με την είσοδο απεργοσπαστών εργατών στο χώρο για να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου.

Τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει αντεργατικοί  νομοί που επιτίθενται στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, νόμοι που καταστέλλουν και κηρύσσουν αυθαίρετα παράνομες τις απεργίες. Ο νόμος Χατζηδάκη επικύρωσε όλα τα παραπάνω με μια ακόμη πιο σφοδρή επίθεση σε εργασιακά κεκτημένα αιώνων μέσω τις κατάργησης του 8ωρου, την προώθηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας κ.α. Είναι η στιγμή του κράτους και των αφεντικών να εφαρμόσουν στην πράξη όσα προσπαθούν τόσα χρόνια. Να υποτιμήσουν ακόμη περισσότερο την εργατική μας δύναμη, τους όρους εργασίας και ζωής μας για το δικό τους συμφέρον και κέρδος. Ο αγώνας και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων της μαλαματίνας είναι αγώνας  όλων μας.

Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις  την Πέμπτη 1/9 στις 07:00 στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Μαλαματίνας.

Άμεση ανάκληση των απολύσεων και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο Μαλαματίνα.