Ψήφισμα Αλληλεγγύης στους απολυμένους συναδέλφισσες-ους στην PizzaFan στα Γιάννενα

Το Μάρτιο και το Ιούλιο του 2022, απολύθηκαν από το κατάστημα της PIZZA FAN στα Γιάννενα, δυο διανομείς λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης, ως μέλη του σωματείου τους. Οι εκδικητικές τους απολύσεις, ήρθαν ως απάντηση στην σταθερή διεκδικητική στάση των συναδέλφων ενάντια στην  εργοδοτική αυθαιρεσία, που αφορούσε μισθολογικά ζητήματα. Οι εργαζόμενοι/ες στα καταστήματα της  PIZZA FAN πανελλαδικά, εργάζονται με μειωμένους ουσιαστικά μισθούς, με βάση μια ¨προσωπική συμφωνία¨.  Υποασφαλίζονται, πληρώνουν τα έξοδα κίνησης από την τσέπη τους, δεν παίρνουν προσαυξήσεις νυχτερινής και κυριακάτικης εργασίας. Πρόκειται για μια ξεδιάντροπη κλοπή των εργοδοτών εις βάρος των εργαζομένων. Αυτά τα ζητήματα έθιξαν οι δύο εργαζόμενοι και απολύθηκαν.

Η στάση αυτή της εργοδοσίας, συναντάται σε κάθε χώρο δουλειάς, σε όλους τους κλάδους. Έχοντας στήριγμα τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις, με αποκορύφωμα το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την ελεύθερη άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και δίνει την δυνατότητα στην εργοδοσία να επιτεθεί εκ νέου στις εργατικές κατακτήσεις.

Ειδικά στην περίπτωση της συναδέλφισσας διανομέα Α.Π, η εκδικητικότητα είναι χαρακτηριστική, μιας και η ίδια κατέχει την θέση της Προέδρου του Πρωτοβάθμιου Σωματείου με την επωνυμία ¨ΣΒΕΔΙ¨. Έχει πρωτοστατήσει σε όλους τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο delivery-courier για τα κλαδικά και όχι μόνο αιτήματά τους, συμμετείχε στις απεργίες που κηρυχτήκαν ενάντια στα αντεργατικά νομοσχέδια ενώ έχει διεξάγει αγώνες για τα δικαιώματα των γυναικών συναδελφισσών τόσο στο χώρο δουλειάς της, όσο και γενικότερα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην/ον απολυμένη/ο συναδέλφισσα/ο και ζητούμε την άμεση επαναπρόσληψή της Προέδρου στο κατάστημα της PIZZA FAN Ιωαννίνων.

 

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ PIZZA FAN

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ