Παρέμβαση Αλληλεγγύης στους πρώην εργαζόμενους/ες του Grill Bros

Άλλη μία ιστορία εργοδοτικής αυθαιρεσίας

Οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες δεν είναι κάτι που λείπει από τον κλάδο του επισιτισμού, αμέτρητα τα περιστατικά όπου συνάδελφοι/ισσες έχουν καταγγείλει είτε για απλήρωτες βάρδιες, υπερωρίες, μαύρη εργασία, παρενοχλήσεις και το βαρέλι δεν έχει πάτο.

Χωρίς να υπάρχει κάποια πρωτοτυπία, στο Grill Bros, η κατάσταση ακολούθησε την πεπατημένη. Απλήρωτες υπερωρίες, ούτε λόγος για νυχτερινή και κυριακάτικη προσαύξηση, υποστελεχωμένα πόστα και κάμερες επιτήρησης σε χώρους που δεν προδιαγράφεται να υπάρχουν. Όλη αυτή η κατάσταση οδήγησε τους/τις εργαζόμενους/ες σε μια διαδικασία διεκδίκησης με το αφεντικό, ζητώντας τα αυτονόητα. Η απάντηση ήρθε λίγες μέρες αργότερα με 3 εκδικητικές απολύσεις, οι οποίες οδήγησαν και στην παραίτηση της πλειοψηφίας των εργαζομένων.

Αργότερα πληροφορηθήκαμε ότι το μαγαζί έχει αλλάξει ΑΦΜ μεταβιβάζοντας την επιχείρηση σε συγγενικό πρόσωπο του αφεντικού, χώρις στην ουσία να έχει αλλάξει τίποτα άλλο (επωνυμία, αντικείμενο και χώρος λειτουργίας, λογότυπο, κλπ).

Τα αφεντικά εφευρίσκουν μια σειρά από νομιμοφανείς τρόπους για να αποφύγουν να πληρώσουν τα δεδουλευμένα που χρωστάνε, όμως αυτό δεν θα σταματήσει τους αγώνες μας.

Δε σιωπούμε απέναντι στους τραμπουκισμούς των αφεντικών, μαζικές απαντήσεις απέναντι στον κόσμο που μας θέλει δούλους συντήρησης ενός σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στον εκφοβισμό των αφεντικών

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ σε όλους τους χώρους εργασίας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μεταξύ των εργαζομένων

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο GRILL BROS

Παρέμβαση αλληλεγγύης στους/ες πρώην εργαζόμενους/ες στο Grill Bros

Τετάρτη 28/6 21:00 Αγία Σοφία