ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 16/3/23

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

Η μαζική δολοφονία από τη μετωπική σύγκρουση των δύο αμαστοστοιχιών στα Τέμπη είναι η χειρότερη απόδειξη πως οι ζωές μας δεν αξίζουν τίποτα μπροστά στα κέρδη των αφεντικών. Ακόμη και όταν οι εργαζόμενοι/ες του ΟΣΕ διαμαρτυρήθηκαν και ανέδειξαν τα προβλήματα που έθεταν σε κίνδυνο εργαζόμενες/ους και επιβάτες, η εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ αδιαφόρησε.

Επέλεξε χιλιάδες κόσμος να μετακινείται με μη ασφαλή τρόπο ώστε να έχει το μέγιστο κέρδος κάτι που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγούσε σε δυστύχημα.

Το κράτος ήταν εκείνο που συστηματικά  υποβάθμισε  των ΟΣΕ και τον οδήγησε στο ξεπούλημα του στην ιταλική ιδιωτική εταιρία, ήταν εκείνο που επέτρεπε στα τραίνα να μετακινούνται με ελλιπή μέτρα προστασίας και τέλος ήταν εκείνο που με τη βοήθεια των ΜΜΕ έσπευσε να κουκουλώσει την κρατική δολοφονία ρίχνοντας την ευθύνη στο ανθρώπινο λάθος.

Η κρατική και καπιταλιστική δολοφονία στα Τέμπη φαίνεται να είναι η κορυφή του παγόβουνου σε ένα σύστημα που υποτιμά ολοένα και περισσότερο τις ζωές μας και εξοντώνει τους ανθρώπους της τάξης μας. Χιλιάδες εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα  που συμβαίνουν μας υπενθυμίζουν πόσο αναλώσιμες είμαστε για τα αφεντικά. Δουλειά με επισφάλεια, μισθοί που δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά, νομοσχέδια που καταστέλλουν τις αντιστάσεις των εργαζομένων, καταργούν εργασιακά κεκτημένα και κηρύσσουν παράνομες τις απεργίες αποτελούν μέρος μιας συνολικότερης επίθεσης προς την εργατική τάξη, ενώ ταυτόχρονα το πιο υποτιμημένο κομμάτι της, οι μετανάστες/τριες πεθαίνει στα σύνορα…

Να αντισταθούμε συλλογικά ενάντια στα σχέδια των αφεντικών και του κράτους, να μη χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή για τα κέρδη τους.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στον εκφοβισμό των αφεντικών,

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ σε όλους τους χώρους εργασίας,

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μεταξύ των εργαζομένων.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ