ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΤΙΣ 22/2.

Το τελευταίο διάστημα φοιτητές, σύλλογοι και φορείς δίνουν ένα δυναμικό αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως μέσα από μαζικές διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις και  καταλήψεις για την ανατροπή του. Ένα νομοσχέδιο που βάζει ταξικούς φραγμούς  σε όσους/ες  ανήκουν στα χαμηλότερα κοινωνικοικονομικά στρώματα αποκλείοντας τους  την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και οποιαδήποτε δραστηριότητα δεν είναι εγκεκριμένη από αρχές, πρυτανεία και διοικήσεις τμημάτων μέσα από πειθαρχικές κυρώσεις και διώξεις , διαγράφει φοιτητές με τα όρια φοίτησης  v+ν /2 και τέλος δημιουργεί ένα αστυνομοκρατούμενο πανεπιστήμιο.

Στις 22/2 δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στο χώρο του Πανεπιστημίου και επιτέθηκε σε φοιτητές/φοιτήτριες  που πραγματοποιούσαν κατάληψη στο κτήριο της Πρυτανείας καθώς και σε εργαζόμενους/καθηγητές και αλληλέγγυο κόσμο που βρισκόταν εκεί για να στηρίξει τον αγώνα και να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια των πρυτανικών αρχών και κυβέρνησης  για την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας . Η προσπάθεια αυτή ήταν μια ακόμη κίνηση φίμωσης και επίθεσης σε όσες και όσους, μάχονται  ενάντια στις προσταγές, στα νομοσχέδια και στις πρακτικές εκμετάλλευσης και μεγαλύτερης καταπίεσης των από τα κάτω.

Το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων στέκεται αλληλέγγυο στον δίκαιο αγώνα που δίνουν φοιτητές/τριες  ενόψει του νέου εκπαιδευτικού νομοσχεδίου. Οι αγώνες ενάντια στους ταξικούς φραγμούς που επιβάλουν κράτος και κεφάλαιο, ενάντια στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία, ενάντια στην σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλουν στα πανεπιστήμια και σε κάθε δημόσιο χώρο αφορούν όλη την εργατική τάξη.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Να αγωνιστούμε για τα συμφέροντα της τάξης μας.

 

Καμία δίωξη στους 31 συλληφθέντες/συλληφθείσες της 22/2.

Ενάντια στο νόμο Κεραμέως (4777/2021).

Τα νομοσχέδια καταργούνται στους δρόμους.