Ανακοίνωση σχετικά με το Περιβόλοι τους

Τρεις πρώην εργαζόμενες/ος του “Περίβολοι μας”, ΑΜΚΕ της ΜΚΟ “Αγροοικόπολις”, απευθύνθηκαν στο ΣΣΜ καταγγέλλοντας τις εργασιακές συνθήκες και πιο συγκεκριμένα τις ρατσιστικές και σεξιστικές συμπεριφορές που επικρατούσαν στο μαγαζί.

Επειδή σαν ΣΣΜ θεωρούμε ότι ο ρόλος μας δεν εξαντλείται μόνο στην επίλυση οικονομικών διαφορών αλλά και να θίγουμε τις καταπιεστικές συνθήκες εργασίας και οποιαδήποτε διάκριση στους χώρους της δουλειάς, σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυα στις εργαζόμενες/ο. Το σωματείο κάλεσε σε παρέμβαση για να στηρίξει τον αγώνα των τριών πρώην εργαζομένων τη Δευτέρα 18/11. Μια μέρα πριν την παρέμβαση η εργοδοσία δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο: https://www.agroecopolis.org/anakoinwsi/

Με τη δημοσίευση της ανακοίνωσης οι εργαζόμενες/ος θεώρησαν ότι τα αιτήματα τους ικανοποιήθηκαν. Το σωματείο σεβάστηκε την απόφασή τους και για το λόγο αυτό η παρέμβαση ακυρώθηκε.

Η απάντησή μας στο “Αγροοικόπολις” και σε κάθε αφεντικό είναι πως δεν μας καλύπτει κανενός είδους απολογία και πόσο μάλλον ένα κείμενο γεμάτο γενικότητες και αόριστες υποσχέσεις. Εμείς επιλέγουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυα, με δημόσια δράση απέναντι στον σεξισμό, τον ρατσισμό και κάθε είδους διάκριση στους χώρους της δουλειάς.

Ούτε στη δουλειά
ούτε πουθενά
Καμία μόνη